Wednesday, July 11, 2012

Korean Food Daebak !

Annyong ~
Ampun maaf sebab dah lama sangat tak update blog kecintaan ni. dah 2 bulan baru kembali. :D
nama restaurant yang kitorang pergi
Nak bagitau ni. Haritu kan. Dee dengan cousin - cousin kesayangan Dee kan. Pergi makan makanan korea. Tapi bukan dekat korea oke. Duit tak mengizinkan pergi ke sana. wuuu. Dapat makan makanan diorang pun dah kira oke. Mesti korang pelik kan. Yes ! Last time ade jugak Dee pergi kedai makanan korea tapi tu dekat Food Court je. This time restaurant oke. haha. bunyi bangga lah pulak an. aish ~. Tempat ni dekat Ampang je. Siapa rasa tak jauh tu boleh pergi. Tempat ni tersangatlah AWESOME . Most penempatan dia hangul people or orang korea. sebab tu diorang gelar Ampang Korean Village. Teruja gila masa pergi tu. Bukan teruja je. Batak pon ade jugak. hahaha. >.<  tak mahu taip panjang korang layan gambar je lah oke. *dasar pemalas*
pemandu berhemah is here. berhemah ke ?

tukang mencekik gedik di belakang. >.<
another tukang mencekik. haha
interior design dia creative sangat. siap ade pokok kat tingkat atas.nama pon Sweetree kan tapi fake je lah. hehehe. 





Sementara tunggu waiter tu ambil order kitorang. ape lagi. cam whore lah masing-masing. haha. macam - macam posse ade. silalah  tengok dengan hati terbuka ye. >.<




Then, tengah membuzykan diri dengan cam whore. Owner kedai ni sambut kitorang. Kesian tengok ajusshi (pakcik) ni berpeluh. Dah lah setiap customer dia layan yang best nye dia boleh ingat customer dia sebab cousin Dee pernah datang sini dulu. Dia lah yang recommend makan kat sini kat dalam gambar ni yang pakai spect tu. Masa ahjusshi ni jumpa kitorang dia siap tegur Kak Dhira ''This is your second time right ?'' kitorang time tu. WUOHH. dia ingat lagi kot. Padahal dah dekat 3 bulan Kak Dhira tak datang sini. Ahjusshi ni tunjuk dekat kitorang cara nak buat dessert korea. Rasa dia sangat asak-asak (crunchy). awwww. suka sangat.




 Lepas puas kitorang cam whore, *tipu tak puas langsung rasa tak nak balik* waiter tu datang then order. about 20 minit later one by one makanan yang kitorang order tu sampai. Duguen duguen (thump thump).


Tadaaaa ~~ :D

kimchi pancake

bibimbap

Jajjangmyun ! Dee punya oke.

rice with bulgogi soup. (daging)

kimbap

Nampak macam tak banyak kan. Niat di hati nak order lagi tapi takut tak terhabis pulak. Seriously, sangat kenyang oke. Dah lah mangkuk besar kot. Boleh muat kepala dee. HAHA. 

muka kekenyangan. Alhamdulillah.
 Sedaapppp sangat !!! dah habis makan kitorang sambung ambil gambar lagi. Nampak tak gelojoh. Orang lain lepas makan rehatkan perut yang sedia maklum kekenyangan. Kitorang pi bantai snap gambar lagi. keke




 Finally, journey kitorang sampai sini je. Snap gambar dengan ahjusshi ni. Yang snap ni dongsaeng (adik) ahjusshi ni. Lawa kot. Putih derr. Korean normal lah kan. fufuuu ~






Oke tipu sebenarnya journey kitorang ade lagi. Lepas pergi resturant tu. Kitorang pergi korean market kat sebelah restaurant tu. AWESOME gila weh. Masuk market tu keliling kitorang orang Korea. Terasa macam dekat oversea pon ade. HAHA. environment dia. barang-barang dalam market ni semua 100% imported dari Korea. Lepas ni mana nak bahan masakan korea korang tu boleh datang sini. Semua yang korang nak ade.




Finally, habis dah journey kitorang pergi Korean Ampang Village. Ending journey kirorang beli ddeokbukki dekat Korean Food Market tu. Siapa-siapa yang teringin makan makanan korea tu boleh lah pergi sini. Kalau first time datang Ampang ajak lah kawan sekali. Kalau kawan tu jenis tak makan makanan korea cakap kat diorang tak payah risau sebab restaurant ni ada jual Malay dengan Western . So, siapa yang tak nak teman korang tu jangan nak bagi alasan sebab tak biasa makan pelik-pelik ye. HAHA. xD

2 Jalan Ampang Putra, 55100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

kalau takut sesat korang call sini : 03-4251 7242 


KUN ~ (end)

11 comments:

  1. ehh muke mcm yuyu la dear . hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, tak lah. yuyu tu lagi omey . wuuu.

      Delete
  2. Replies
    1. most welcome. cubalah datang sini. best sangat. *promote ni*

      Delete
  3. yeahh .. ampang mmg terkenal dgn korean ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaann ?? ohsem gila masa pergi sane. :D

      Delete
  4. kat ampang erk?? cantingnya tempat restaurant tu... harga dy pun mesti lah cantik an an... nak pergi juga... awwwwww... nyummy.... I love food btw

    ReplyDelete
    Replies
    1. harga dia tak mahal pon. sebab Dee student so kalau bab harga ni sangat berkira. haha. harga dia semua affordable. <3

      Delete
  5. hi miss dee...cakap pasal halal korean foods nih saya baru jer upload pics masa makan kat Sweetree nih kat blog saya. Memang cantik kedai dia kan? Foods pun OK.
    Senang2 tu jenguk la yer kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik sini pasal makan,makan dan makan 100% hehehe takde topik lain.
    Kalu sudi tu follow la yer blog saya TQ TQ TQ bebanyak!!

    ReplyDelete